Muraturi cu bors, fara sare

Ingrediente:

-gogonele,
-morcovi,
-castraveti,
-ardei capia,
-1L bors,
-boabe de piper,
-condimente muraturi de vara , fara sare.

Mod de preparare:

Legumele nu au o cantitate fixa pentru ca fiecare isi poate pune mai multe sau mai putine din fiecare.
Vor tine cam 10 zile, deci nu puneti cantitati prea mari !
Gogonelele se taie in sase, morcovul taiat subtire, castravetii taiati pe lung in patru (dar nu de tot), ardeii capia in patru. Eu am mai pus si doi ardei usturati (optional).
Se aseaza intr-un vas (borcan, galeata de plastic etc.) legumele , piperul, condimentele si borsul putin caldut. Peste legume puteti pune o farfurie sa stea toate legumele acoperite in bors.
Se lasa capacul vasului putin deschis (sa fermenteze) si se vantura in fiecare zi de cel putin odata.. Se tine la caldura pentru a se mura mai repede. Dupa 4-5 zile se pot manca.
Dupa ce s-au acrit se vor tine in frigider.

P.S.
Gustul pare putin mai bun decat la cele cu drojdie., acum tine de fiecare cum ii place mai mult.

Pofta buna !

Niciun comentariu: