Toba de casa, fara sare

Ingrediente: 


carne de porc,
ciolan de porc,
burta de porc,
putin ficat ,
o inima,
usturoi,
piper,
gelatina

sorici (optional),
ureche (optional),


Mod de preparare:

Este neaparat nevoie de sorici si carne cu gelatina . Cel mai usor este sa cumparati un ciolan de porc, pentru ca are carne, gelatina si sorici la un loc. In felul acesta nu mai aveti nevoie de sorici sau ureche.
Se spala produsele din porc si se pun la fiert ( de preferat intr-o oala sub presiune), se adauga o foaie de dafin si 6-7 boabe de piper.
Dupa ce carnea s-a fiert bine, se scoate din apa si se pune la racit, dupa care se va toca cubulete .
Se ia 1/2 L de zeama din care a fiert carnea si se pune un plic de gelatina. Se da in doua, trei clocote sa se topeasca gelatina si se lasa sa se raceasca pana devine calduta.
Usturoiul se piseaza si se pune peste zeama cu gelatina. Se vantura putin .
Carnea taiata cubulete se amesteaca si se introduce intr-o burta de porc, ce a fost in prealabil curatata bine pe interior (se ia un rand de pielita) si legata la un capat cu o ata mai groasa.
Se strecoara zeama in care am pus usturoiul si se toarna in burta peste carne. Se leaga si celalalt capat si se pune la fiert in zeama in care am fiert carnea circa 20-30 de minute.
Dupa se s-a fiert se scoate din apa, se pune intr-un vas si se preseaza cu ceva mai greu .
Se lasa o zi sa se raceasca bine , dupa care se poate consuma.

Pofta buna!

Un comentariu:

Anonim spunea...

arata super,dar pt.incepatori,erau bune niste cantitati macar aprox.!